Travel Blog

Sista Paradiset

Tre veckor har gått sedan jag avslutade mitt förra inlägg i Nha Trang... Tre veckor sen!! Här sitter jag i Bali på The Bene Hotel och tror att jag alldeles nyligen satt med bloggen i handen. Vi har redan hunnit spenderat tre veckor i Vietnam och några dagar i Malaysia innan vi flög över till Bali, Indonesien där vi avslutar vår semester innan vi åker hem.

Jag börjar i tur och ordning att berätta lite kort om vad för spännande vi vart med om våra senaste tre veckor. Efter Nha Trang så flydde vi till Mui Ne för att få njuta ännu mer av strandlivet. Nha Trang var helt okej enligt oss, men inte lika spännande som södra Thailand! Södra Vietnam tycks inte vara helt lika utvecklat som Thailand än, vilket både är bra och dåligt! Många ställen i södra Vietnam är fortfarande en byggnadsplats vilket skapar en mindre trivselkänsla i både staden och på stranden.

Efter Mui ne så åkte vi ner till Vietnam's andra största stad, Ho Chi Minh eller som det kallades förut, Saigon. I Ho Chi Minh så spenderade vi några extra dagar för att kunna upptäcka alla event och sevärdheter som fanns att se. I Ho Chi Minh så bodde vi ganska simpelt, men fortfarande tillräckligt nära till allt som fanns att se, vilket är det viktigaste i en så stor stad. I en så historisk stad som Saigon, så finns det väldigt mycket att göra! Bara för att nämna några så kollade vi in Krigsmuseet, provade på all mat, kollade in postkontoret, katedralen, operahuset och slutligen spenderade störren delen av vår tid på den lyxigaste McDonalds restaurangen jag vart på hittills!

Ho Chi Minh mäter sig inte riktigt med den charmen Hanoi hade att erbjuda. Alldeles för okontrollerad trafik, riktigt skitiga gator, och då menar jag RIKTIGT (och då jämför jag med resten av alla asiatiska städer och gator vi besökt tidigare). Hettan hjälpe inte till lukten heller! 37+ grader mellan Ho Chi Minh's betongväggar får även den mest heroiska krigshjälten att stupa i strid. Overall så fanns det mycket att göra och se, men om man planerar att stanna längre än en vecka så får man nog flytta ifrån det mest trafikerade distriktet i Ho Chi Minh.

Nog talat om städer. Ölivet på Phu Quoc passade oss bättre! En av dom fåtal större öarna i södra Vietnam. Tydligen ett väldigt populärt resmål för svenskar på senare tid. Maten här var betydligt mer exklusiv på grund av den ökande turismen runt ön. Många bra fiskrätter längst stränderna och även annan bra asiatisk samt västerländsk mat in mot staden. Den ständiga jakten på mat har under vår tid på resan blivit mer intensiv än var den var i början av vårt äventyr. Enligt mig så är maten lika spännande att upptäcka som alla aktiviteter runt omkring, om inte mer! Vi har nog prövat på en mängd olika kulinariska upplevelser kring Asien, men samtidigt även hittat riktigt bra "western food" som pizza, pasta och stek. Dock efter all förtäring av ris och soja, så kommer man kunna skita ut ett helt risfält när kommer hem. Vår tid på Phu Quoc spenderades mestadels på stranden och i restaurangen, men som på alla andra ställen vi besökt så for tiden iväg lika snabbt denna gång och vi var redo ännu en gång för ett nytt land, ny mat och nya äventyr.

Kuala Lumpur, Malaysia var ett litet stop vi gjorde på vägen. För att lyxa till det ordentligt så checkade vi in på en av Malaysias fem stjärniga hotell, Seri Pacific Hotel. Med vy på 19 våningen så kunde vi se ut över Petronas twin tower, en av dom mest populära landmärkena i Kuala Lumpur. Utöver vårt lyxiga boende så mötte vi upp våran vän från Malaysia som vi träffade på under vår tid i Thailand. Farez visade oss runt kring staden under en dag och gav oss lite tips inför våra resterande dagar i KL. Eftersom Malaysia är känt för sin shopping som var vi tvungna att besöka alla "malls". Nästan varje höga byggnad hade ett eget litet shoppingcenter! Vi passade även på att se på Bio medan vi hade chansen.

 

Efter vår korta vistelse i Malaysia så landade vi slutligen på vårt sista paradis, Bali.

Här kommer vi spendera vår sista tid i värmen med att surfa, sola och äta gott. Nästan  samma sak som vi gjort på alla andra ställen, förutom att det är ÄNNU varmare här! Med 40 plusgrader och dränkta upp till knäna i svett så tackar vi för denna gång, var redo för ett sista avslut på min blogg där jag sammanfattar lite vad jag känner efter resan.

På återseende.

 

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Kuta, Bali

Kuta, Bali

Hotellvy från Seri Pecific Hotel

Hotellvy från Seri Pecific Hotel

Fastboat till Giliöarna

Fastboat till Giliöarna

Gili

Gili

Kuta Beach, Bali

Kuta Beach, Bali

Phu Quoc

Phu Quoc

Oliwer SvenssonComment