OLIWERVIK

Travel Blog

Queenstown

Hej alla läsare!

Det har nu gått ett tag sedan jag senast skrev något i bloggen. Åter igen så beror det på att det är väldigt dåligt med tillgång till WiFi och mobilanslutning! Jag befinner mig fortfarande på södra ön, faktiskt så långt ut på södra ön man kan komma! Gunn's Camp, vandrarhemmet jag stannade till på under min tur mot Milford Sound. Generator för elektricitet, vedäldad dusch och öppen spis för att få värme till hyddorna vi stannade till i under den extremt kalla natten mellan Milford Sound och Queenstown. Efter en väldigt lång busstur så slutar min resa söderut I Invercagill, en väldigt liten stad placerad långt ifrån storstaden. En mellanlandning för många Backpackers som är påväg ner till Milford Sound och Doubtful sound. Staden påminner mig lite om hur det skulle se ut ifall man bilar i Amerika och stannar till efter lång bilresa mitt ute i ingenstans! Tre alkoholister och ett Café biträde summerar stadens invånare. Milford Sound är nog den största anledningen till att jag ville åka till Nya Zeeland i första taget! Helt sjukt vilken utsikt det är vart man än åker. Det är ett jävla tjat på mig och underbara utsikter men det nästan det ända man kan och vill skriva om när man åker runt i Nya Zeeland! Tyvärr så är det inte alltid lika lätt att fånga samma djup i en bild som i verkligheten. Det är många gånger man blir besviken när man ser något man tycker alla borde uppleva, och sedan tar ett kort som inte alls fångar samma ögonblick som man själv upplever det. 

Queenstown, the city of adventures! Tänk dig en stad där alla är adrenalin freaks. Istället för kostymnissar och bankmän så fylls gatorna med fallskärms hoppare, surfare och adrenalinjunkies! Klädbutiker och cafén byts ut mot butiker som erbjuder aktiviteter som canyoning, fallskärmshoppning, jet boat, bungie jumping osv osv.. Jag skulle kunna hålla på hela dagen om jag skulle fortsätta rabbla alla aktiviteter som finns i denna stad. Helt otroligt! Queenstown är beläget långt ner på södra ön och är omringad av en bergskedja och en stor sjö. Självklart så var jag tvungen att testa på en av dem alla aktiviteter som fanns att välja på. En 8 timmars lång canyoning bokades strax efter min ankomst till Queenstown. För dem som inte vet vad canyoning är så ska jag berätta det nu! Med buss så tog jag mig över till Routeburn track som ligger en timme utanför Queenstown. Väl framme så utrustades jag med våtdräkt, flytväst, hjälm och klättringsutrustning. En halvtimmes vandring tog oss upp till början av den uppspruckna bergskedja där vattenfallet börjar. Idén med canyoning är att man ska ta sig ner för denna flod vi just bestigit. 7 meters hopp ner i grunda vattensamlingar, kana ner från vattenfall baklänges och hissa ner sig med säkerhetslina från extremt höga höjder. En väldigt rolig aktivitet som bjuder på många adrenalinkickar!

Sista dagen i Queenstown spenderas med lite vandring! Queenstown Hill bjuder på en 3 timmars vandring upp i ett närliggande berg intill Queenstown. Efter mycket flås i en mycket tät skog så blir omgivande växtlighet allt mer uppsprucket, svagt ljus har nu sin chans att lysa upp den mycket tysta skog som omgivit mig den senaste timmen. Starkt solljus lyser upp vad som ser ut att vara en portal i slutet av vandringsstigen. Naturligtvis så bjuder Nya Zeeland ännu en gång på en spektakulär utsikt! En sjukt bra utsikt över Queenstown och omgivande bergskedja kan beskådas. Motsatt riktning bjuder på ett ännu mer fantastiskt sceneri. Starkt färgglada fallskärmar lyser upp den helblåa himlen över Queenstown, samtidigt som musik dånar mellan bergsväggarna. Jag känner mig nu välförtjänt av en tupplur på parkbänken som fantastiskt nog blickar ut mot vad som kan vara den bästa utsikten hittills.

Wanaka 

Wanaka 

Domino's Pizza framför solnedgången 

Domino's Pizza framför solnedgången 

Milford Sound 

Milford Sound 

Queenstown Hill 

Queenstown Hill 

Sjölejon i Invercagill 

Sjölejon i Invercagill 

Queenstown 

Queenstown 

Oliwer SvenssonComment