OLIWERVIK

Travel Blog

Krabi och Phi Phi

Sex dagar har nu passerat sen det senaste inlägget och vi är nu redo att avslöja dagarnas gång. Funderade på att göra ett tidigare inlägg i bloggen men det kändes lite fattigt med aktiviteter osv för att kunna berätta något spännande. Vi börjar med flyg- och bussresan som tog oss från Koh Samet till Krabi och vidare ut mot Phi Phi. Efter våra "fartfyllda" äventyr på Koh Samet så kan vi nog redan berätta att vi överklassat början av resan med äventyr på Phi Phi och omringande öar. Resan från Koh Samet började med att vi tog samma båt tillbaka från Koh Samet som vi kom dit med. Väl framme efter den korta båtresan så väntade återigen samma buss på oss till Bangkok som vi tidige åkt med. Tre och en halv timmes lökig bussresa slutade med en ännu mer lökigare åktur. Strax innan vi väl var framme (som tur var) så slutade ACn att fungera.. Precis det man kan tänka sig hända på en buss + båtbiljett för under 100kr! En fortsatt kort vandring i över 30 grader (i skuggan ja..) tog oss till tågstationen som tillslut tog oss till flygplatsen där vi enkelt kunde checka in med deras populära inrikes flyg "Airasia". En förvånansvärt enkel och billig flybokning tog oss ända från Bangkoks folktäta stad till ett mycket lugnare Krabi, som många säkert känner igen. En tyvärr väldigt kort vistelse på Krabi som huvudsakligen var ämnad för mellanlandning, tog oss vidare ut med båt till kanske den mest kända fest ön, Phi Phi.

Extremt vacker ö från utsidan med alla dess omringande småöar som är mest kända för sina korallrev och avlägsna stränder, men en väldigt utnyttjad turiststad på insidan. Väldigt bra utbud av restauranger och barer, men väldigt förstörda gator och ständer, som efter allt för mycket turism och oljeläckage förstört charmen på både stranden och staden. Första dagarna hann passera ganska snabbt, eftersom vi var tvungna och vänta på att vändret skulle spricka upp. Men så fort molnen passerade så hyrde vi en kanot, för att sjävla kunna utforska dem kända hörnen runt ön. Första stoppet blev "Monkey Beach". En av dem häftigaste grejerna jag sett! Vilda apor som lever runt utsidan av ön och som livnär sig på att sno grejer från turister som försöker komma dom nära med sina värdesaker. Riktigt häftigt att se vilda djur leka i naturen och inte instängda i någon bur eller på nått zoo. Strax innan vi var klara på Monkey Beach så hann klockan bli sent. Men precis i tid så hann vi paddla bort mot änden av ön och igenom en liten gråtta, för att PRECIS hinna se solen gå ner. Oförklarlig timing och vacker vy som ändast kan berättas med bilder.. Som vi som tur nog tog! Några vändor i livebaren och solpress på stranden hann avnjutas innan vi bestämde oss för att boka det vi kom dit för, snorklingen. Som tur var så lyckades vi hitta den allra bästa snorklingen på ön, som tog oss ut till dem vackraste lagunerna, korallreven och stränderna vi någonsin skådat hittills. En fantastiskt dag ute på sjös och havs slutade med att två brända ollon avnjöt en fantastisk middag på vårt kanske bästa matställe hittills.

image.jpg
Phi Phi  

Phi Phi  

Maya Bay

Maya Bay

image.jpg
Kanot på kvällen. 

Kanot på kvällen. 

Monkey Beach

Monkey Beach

Oliwer SvenssonComment