OLIWERVIK

Travel Blog

Chiang Mai-Rai

Två veckor i rysskylan är nu avklarad och norra Thailand har förvånat mig med än vad jag trott att det skulle. Chiang Mai, en charmig stad som lyckats gjort ett stort intryck på min uppfattning av hur norra Thailand är. Fullt kalas i alla hörn, men inte minst i gamla staden som ligger beläget centrerat av vad som kan liknas en kvadrat på kartan. Tusentals butiker som bjuder på samma kallingar och t-shirts som dess granne gör, street food och pad thai i varje hörna och sist men inte minst, halva Thailands massage armé som gnäller efter att få ge massage till Sveriges mest välbyggda äventyrare.

Jag vill understryka första meningen i inlägget och förklara varför vi överlevt rysskylan här i Thailand. Under våra första veckor i Chiang Mai så kom en kallfront in från norr vilket gjorde det bedrövligt kallt på kvällen. Två dagars trekking på gränsen till Myanmar spenderades i handbyggda bambuhus tillsammans med en av Thailands mest kända stam, Karen Tribe. Under natten till andra dagen i byn så sjönk temperaturen ner till 7-8 grader och det ända som höll oss vid liv var glöden från middagsbrasan. Dagen där på så fortsatte vår vandring i forsen som delar bergen mellan dem två rikena. Underbar terräng med omgivande skog och berg, som endast kunde bestigas med hjälp av vår härliga guide Tee!

Även fast nätterna har vart kalla så har dagarna bjudit på sol! Inte ett moln har visat sig under våra två veckor här, vilket självklart uppskattades när vi spenderade våra resterande dagar i Chiang Mai med besök hos elefanterna, stadsvandring i gamla staden och shopping i dem moderna shopping centrerna runt staden. Vi har självfallet även lyckats äta mer än vi orkat och gått mindre än vi kunnat, vilket självklart beror på att det är ännu billigare här än i söder.

 

Söndagen, vilket är veckans rop på slut är nu kommen och vi har nu packat våra väskor  för att slutligen stämpla våra pass med nya äventyr. Från Chiang Rai där vi befinner oss nu, så beger vi oss av över gränsen till Laos för att finna nya meningar med våra liv.

På återseende.

Oliwer SvenssonComment