OLIWERVIK

Travel Blog

Södra Thailand

Jag börjar detta inlägg med att nämna att funktionen att skriva i bloggen har vart trasig och sen att jag skriver om detta inlägg för andra gången på grund av att inget av det jag skrivit har sparats.. Detta inlägg fokuserar på vår tid innan Chiang Mai och återberättar lite kort av det jag skrev förut som försvann!

 

Det har nu gått tre veckor sen vi begav oss från kalla Svealand. Vi har nu avverkat det första kapitlet i vår resa och hoppas på att norra Thailand är lika redo som oss. Vi är extremt nöjda med vårt val av boende och det folket vi mött på vår väg. Men innan jag berättar vart vår nästa resa bär så tänkte jag sammanfatta lite kort vad vi upplevt dem senaste två veckorna.

Från Krabi och Phi Phi så var det ett självklart val att mellanlanda på fastlandet innan vi begav oss till dem sista öarna på södra kusten. Ao nang bjöd oss på ett av de mest fantastiska vandrarhem vi hittills checkat in på. Rymligt, bra läge och väldigt trevlig personal som även hjälpte oss att boka våra aktiviteter och färdtjänst.

Snabbspolning framåt och vi är nu placerade på Koh Samui efter sex lyxiga dagar på Koh Tao. Dem två första dagarna på Koh Tao spenderades på ett vandrarhem. Under dem dagarna så hyrde vi en scooter för att kunna snorkla och upptäcka dem korallrev som annars skulle vara omöjliga att nå med bil. Efter två dagars äventyr så bestämde vi oss för att checka in på ett mer lyxigare boende. Högt beläget med vy över hela ön så inkluderades även en bar och infinitypool som med rätt vinkel kunde liknas som att vattnet rinner ner i havet, därav namnet "Infinitypool".

Vi avslutar nu detta kapitel och sammanfattar allt med vår sista middag med havsutsikt innan vi beger oss till Chiang Mai i norr för att jaga vår egen mat istället.

 

"Leave nothing but footprints, take nothing but pictures, kill nothing but time."

På återseende.

 

Äventyr på scooter i Ao nang. 

Äventyr på scooter i Ao nang. 

Solnedgång på en Paddleboard i Koh Tao

Solnedgång på en Paddleboard i Koh Tao

Paddleboard på Koh Tao

Paddleboard på Koh Tao

Solnedgång i Infinitypoolen på Koh Tao

Solnedgång i Infinitypoolen på Koh Tao

Scooter äventyr och snorkling på Koh Tao

Scooter äventyr och snorkling på Koh Tao

Kajaking i Ao nang. 

Kajaking i Ao nang. 

Oliwer SvenssonComment